Вести

У години јубилеја значајног за Народну библиотеку „Стефан Првовенчани“ Краљево, сто педесет година од оснивања читаонице у Карановцу, краљевачка Библиотека је 2018. године направила искорак у својој издавачкој делатности и објавила стручну публикацију из библиотекарства – зборник радова „Библиотеке у културном животу Србије“. Прошле, 2019. године организовали смо скуп са међународним учешћем на тему „Међународна сарадња библиотека“, у коме је учествовало 27 излагача из Србије, Републике Српске, Северне Македоније и са Кипра. Крајем године од приспелих радова успели смо да склопимо зборник. Катарина Јаблановић, виши библиотекар, ауторка је пројекта организације стручног скупа и уредница зборника.
Библиотека Матице српске недавно је објавила свој Годишњак за претходну, 2019. годину, и у његов садржај уврстила приказ зборника „Међународна сарадња библиотека“. Колегиница Верица Шево, виши дипломирани библиотекар у Одељењу за набавку и размену публикација БМС, иначе једна од учесника стручног скупа у Краљеву, ауторка је приказа о коме је реч. Овом приликом захваљујемо се колегиници Верици Шево, као и редакцији Годишњака Библиотеке Матице српске.
Годишњак Библиотеке Матице српске за 2019. годину у дигиталној форми можете погледати на следећем линку:
http://digital.bms.rs/ebiblioteka/pageFlip/reader/index.php?type=numerated&id=18297&m=2&fbclid=IwAR0NcY0hAr3V559BD2KMnd7KVaFFhxbJYeF_dBDwvUGOrzKJ-qnspoF8Ebs#page/1/mode/2up

Аутор текста: Катарина Јаблановић
Фотографије: Библиотека Матице српске