Вести

Прва онлајн радионица Дечјег одељења краљевачке библиотеке пробудила је велико интересовање малишана, њихових родитеља и васпитача локалних предшколских установа. Реч је о говорној радионици Говори к`о Гонзалес Брзи, немој да те мрзи, чији је циљ усавршавање правилног изговора гласова и вежбање брзог памћења, буђење љубави према поезији, виртуелно дружење са писцима и, наравно, прегршт забаве. Ауторску брзалицу сваке среде задаје један писац, а малишали имају за задатак да је науче, што брже и правилније изговоре, сниме и снимак пошаљу библиотекарима. До сада су задатке поставили Дејан Алексић, Милоје Радовић, Гордана Тимотијевић, чију је брзалицу изговорио позоришни глумац Стефан Миликић и Јасминка Петровић.

Протекле седмице предшколцима из предшколске установе „Чуперак“ поделили смо дипломице за успешно и активно учешће у првој онлајн радионици. Била је то и прилика да, након дужег времена, уживамо у дружењу са малцима, али и да њиховим васпитачицама предамо дар Библиотеке, богато илустровано издање дечје енциклопедија у којем ће, читајући је, дечица моћи да уживају у свом вртићу.

Нове задатке пратите сваке среде на фејсбук (Decje odeljenje NB Stefan Prvovencani) и инстаграм (decje.odeljenje.nb.kv) страници Дечјег одељења.

Аутор текста: Јелена Андрић

Аутор фотографија:  Предшколска установа „Чуперак“