Вести

Ове године програмске активности током Дечје недеље, која је трајала од 5-11. октобра, биле су редуковане у складу са актуеалном епидемиолошком ситуацијом. Ову важну недељу отпочели смо нашом онлајн радионицом, коју деца могу да прате на инстаграм и фејсбук страницама Дечјег одељења. У питању је брзалица/језиколомка коју нам је послао један од читанијих писаца за децу, Мошо Одаловић.

Након више од шест месеци паузе, својим посетама обрадовале су нас две припремно-предшколске групе, из ОШ „Браћа Вилотијевић“ и ПУ „Чуперак“. Малишани су тим поводом са библиотекаркама, Маријом Симовић и Јеленом Андрић, разговарали о дечјим правима, која су касније и илустровали, а њихови цртежи сада красе изложбени пано на Дечјем одељењу.

Лепо и сунчано време дозволило нам је да и ми одемо у посету малишанима, тако да су се са предшколцима из Матарушке Бање и Конарева дружиле библиотекарка Милена Вранеш и списатељица за децу Снежана Тодоровић.

По први пут покушали смо виртуелно дружење преко апликације Зоом. На овај начин смо разговарали са припремно-предшколском групом вртића „Младост“. Због њихове обавезе да у дворишту вртића посаде неколико младица дрвећа, у сарадњи са ученицима Шумарске школе, наше дружење трајало је краће него што је уобичајено.

Затварање Дечје недеље обележили смо одржавањем Књижевне радионице на тему Мисли ми лете. Водитељке радионице су библиотекарке Ивана Хренко и Марија Симовић.

Аутор текста: Јелена Андрић

Аутор фотографија: Јелена Андрић, Марија Симовић и Биљана Поповић