Вести

Старија васпитна група вртића „Младост“, са васпитачима Маријаном Дедовић и Дарком Митровићем, посетила је Дечје одељење краљевачке библиотеке. Са библиотекаркама разговарали су, најпре о правилима понашања у библиотеци, с обзиром на то да су многи малци први пут у посети, а затим о екологији и очувању животне средине, чему се у последње време придаје све више значаја.
Малишани су одговарали на питања, припремљена на посебним картицама у складу са њиховим узрастом, о екологији, животињским и биљним стаништима, променама у природи, као и о томе шта све ми можемо да урадимо да бисмо помогли Земљи да буде здравија и чистија. Свако дете је нацртало животињу по избору и њено природно станиште и ти радови ће бити изложени на паноу на Одељењу. Потом су се са библиотекарима играли игре асоцијације помоћу картица са сличицама из области екологије. Циљ је био да препознају појам са слике и споје га са одређеном појавом, да сазнају неке нове, занимљиве информације, али и да стекнемо утисак колико већ заправо и знају на ову тему.
За крај дружења, наши мали другари су, заједно са васпитачима, показали су нам једну игрицу под називом Веш машина, која може да представља и сјајан начин да се кроз игру изведу вежбе обликовања и разгибавања.
Радујемо се новој посети.
Аутор текста: Јелена Андрић
Аутор фотографија: Јелена Крунић Славковић