Вести

Поштујући све епидемиолошке мере, на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке отпочела је са радом нова читалачко-цртачка радионица Књигу стварамо, досаду смарамо. Радионица је креативног карактера и намењена је деци узраста од 4 до 6 година. Циљ је да се читањем код малишана пробуди љубав према књизи, да се мотивишу да проширују свој вокабулар, негују машту и своје идеје пренесу на папир цртајући ликове, позадине и ситуације од којих ћемо на крају саставити нашу књигу.

Инспирацију смо пронашли у интересантној едицији Човечуљци, у издању издавачке куће Лагуна. Ове књижице, које описују разне ликове окарактерисане према њиховим упечетљивим особинама, пријемчиве су за рад са најмлађим узрастом због својих сведених илустрација и динамичних, кратких причица. Оне нам, такође, пружају могућност за разговор, који са децом и њиховим довитљивим одговорима, може да се развије у више смерова.

Водитељ радионице је библиотекарка Јелена Андрић, а у финалној фази израде књиге у помоћ ће притећи и наш књиговезац Адам Стефановић.

Радионица ће се одржавати сваког уторак са почетком од 1815 часова, у трајању од 45 минута.

Аутор текста: Јелена Андрић

Аутор фотографија: Јелена Крунић Славковић