Вести

На Дечјем одељењу краљевачке библиотеке јуче се, након дужег времена, све орило од дечјег смеха и граје. Мала екипа деце, поштујући све тренутне епидемиолошке мере, дружила се са Јасминком Петровић, једном од најчитанијих дечјих списатељица.
Била је ово сјајна прилика да представимо најновију Јасминкину књигу „Сто лица столица” која је издата у издању Креативног центра. Књига је, као и читав Јасминкин књижевни опус, намењена деци свих узраста, јер обухвата 22 необичне приче о још необичнијем главном лику, столици. Оно што ово издање чини посебним јесте чињеница да су у њеној ликовној опреми учествовала 22 илустратора. Па, сигурни смо да ће свако наћи причу по својој мери. На самом почетку програма, који је све време био интерактиван, наша гошћа је замолила децу да затворе очи и замисле по једну столицу. Које је боје, од ког материјала, која је врста столице, чему служи, да ли има неке додатне украсе, ко седи на њој?…. То је уједно био и домаћи задатак за малишане, да нацртају столице које су замислили и описали. Своје цртеже донеће у Библиотеку, а ми ћемо их објавити на нашим страницама на инстраграму и фејсбуку. Виспрени одговори малишана изненадили су Јасминку, с обзиром на то да су у публици била деца од 4 до 8 година, а ми држимо палчеве да су је можда инспирисали да загреје своју омиљену столицу за писање, па да ускоро имамо нови повод за дружење.
Пошто је, због епидемиолошке ситуације, програм био затвореног типа, сви они који нису стигли да погледају уживо укључење на нашој званичној фејсбук страници, имаће прилику да у четвртак, 27. маја у 19 часова погледају монтирани снимак програма. Линк за снимак на нашем званичном YOU tube каналу биће објављен на фејсбук страници Библиотеке.
Књига Сто лица столица налази се у фонду Дечјег одељења, зато трк до Библиотеке док су књиге још на полици.

Аутор текста Јелена Андрић
Аутор фотографија Јелена Крунић-Славковић