Вести

Краљевачка библиотека је и ове године учествовала у обележавању Дечје недеље, националне манифестације која се сваке године организује у циљу побољшања положаја детета у Србији. Мото овогодишње манифестације су стихови Љубивоја Ршумовића: „Дете је дете, да га волите и разумете“.

У сарадњи са краљевачким основним школама и вртићима библиотекари су, током прве недеље октобра, организовали низ активности радионичарског типа на којима су деца кроз разговор, игру, цртање и бојење описивала своје блиске и драге људе, а све у циљу ширења идеје о важности љубави и разумевања према пријатељима, породици и другарима. Деца из ОШ „Чибуковачки партизани“, ШОСО „Иво Лола Рибар“, ПУ „Чуперак“ и вртића „Едука“ су била гости Библиотеке и својим идејама и маштом умногоме допринела потврђивању и продубљивању идеје да за другарство не постоје границе. Програм „Писац и деца“ је реализован у просторијама ПУ „Младост“. Малишани су били добри домаћини библиотекарима и дечјем писцу Нади Танасковић, која је читала стихове из својих песничких збирки. У оквиру Дечје недеље је започет и нови циклус Књижевне радионице.

У холу на трећем спрату Библиотеке постављена је изложба „Путеви детињства“ коју је приредила Јелена Андрић, дечји библиотекар.

Аутор текста Марија Симовић

Aутори фотографија Јелена Славковић Крунић и Ивана Хренко