Вести

Важан сегмент рада краљевачке Библиотеке јесте сарадња са другим библиотекама, различитих типова, како из Мреже библиотека Србије, тако из региона и иностранства. Разменом искуства, идеја и пројеката остварују се бољи резултати, а циљ је свима заједнички – побољшање квалитета услуга које библиотеке нуде својим корисницима.

Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево у петак, 22. октобра, уприличила је низ активности у сусрет колегама из Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ Ваљево. Виолета Милошевић, директорка ваљевске Библиотеке, била је гошћа  недавно одржаног „Жичког сабора библиотекара“, те је утисак који је понела из Краљева изродио идеју о стручној посети. Ваљевски библиотекари посетили су најпре сва одељења и службе краљевачке Библиотеке и у непосредном и срдачном разговору са колегама поредили начине библиотечког рада. Као нарочито корисним учинила им се организација рада Завичајног одељења и њихови резултати, што ће бити предмет неке наредне стручне размене.

Гостујућа изложба „Ратна слика Србије у Другом светском рату 1941–1945“, као и сталне изложбене поставке Народног музеја Краљево побудили су интересовање ваљевских библиотекара, а њихова посета завршена је обиласком манастира Жиче.

Aуторка текста: Катарина Јаблановић

Аутор фотографија: Иван Спасојевић