Вести

На Дечјем одељењу краљевачке библиотеке представљен је роман Стефана Митића (Тићмија), „Капут од маховине”. Програму су присуствовали старији основци, ученици ОШ „Драган Маринковић” и ОШ „Димитрије Туцовић” са својим наставницама Маријаном Сеизовић и Јованом Миловановић.

Дружење са децом отворено је приказивањем кратког филма „Џем на облак”, којим је аутор децу позвао на интерактивност и укључивање у дискусију. Стефан је укратко представио своје досадашње књиге, откривши занимљивости о креативном процесу стварања књига.  Деци се јако допао начин на који им се обраћао, па су живо учествовали у програму.

„Капут од маховине” је прича о дечаку Најдану коме из леђа израста дрво. Најдан је усамљени младић коме један уметнички пројекат мења живот. Ова књига је намењена деци старијег школског узраста и доступна је за позајмицу на нашем Дечјем одељењу.

Стефан Митић Тићми је новији стваралачки глас у дечјој књижевности. Рођен је у Лесковцу, а дипломирао је на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу. Широј јавности је познат по томе што је први превео поезију на знаковни језик, захваљујући Удружењу глувих и наглувих особа у Нишу. Најважнија дела су му: „У’ватиле ме лутке”, „Ја сам Акико”, „Капут од маховине”. Роман „Ја сам Акико”  овенчан је наградом „Политикиног  Забавника” за најбољу књигу за младе у 2018. години.

Аутор текста Ивана Ђикић

Аутор фотографија Иван Спасојевић