Вести

Најновија изложбена поставка на II спрату Библиотеке посвећена је Милени Марковић, овогодишњој добитници НИН−ове награде за роман године. Миленино награђено дело Деца, жанровски одређен као роман−поема, по речима Теофила Панчића, члана НИН−овог жирија, толико је високо одскочио да је обележио и нешто много шире од једне године.

На изложби су, осим био−библиографских података, представљени и одломци из награђеног романа ове ауторке. Изложен је и део стваралачког опуса Милене Марковић за који је добила бројне књижевне награде и признања. Као драматуршкиња по образовању Милена је написала и низ драмских текстова, на основу којих су настале позоришне представе, постигавши велики успех и код публике и код критике.

Ауторка изложбе је Ана Воштинић.

 Кул чињенице назив је изложбе намењене најмлађим читаоцима и доноси избор занимљивих чињеница које можда до сада нису знали о човеку, природи и животињама. Представљени кроз лепе и духовите илустрације овакви увиди о свету који нас окружује популаришу науку међу младима и подстичу оне радозналије да се и сами упусте у потрагу за новим сазнањима.

Ауторка изложбе је Маријана Јакшић

Све изложене књиге део су библиотечког фонда.

Ауторка текста: Ана Воштинић

Аутор фотографија Иван Спасојевић