Вести
Мокринске хронике, књига Срђана В. Тешина, која се ове године нашла у најужем избору НИН-овог жирија за роман године, представљена је прошлог уторка у нашој библиотеци. Разговор са аутором водили су Дејан Алексић и Ана Гвозденовић
На програму се чуло да, пре приповедач него романсијер, Тешин вешто бележи сећања на године одрастања и сазревања у Мокрину и нуди незаборавну галерију ликова од којих сваки заслужује посебну хронику. Саздана од три целине, ова ствраносна проза оживљава слике из ауторовог раног детињства, потом периода сексуалног сазревања те у завршници осликава све оне необиче уметничке фигуре које су учествовале у формирању пишчевих стваралачких узуса. Музика, као важан формативан елемент у сазревању уметника, и данас саставни део његове свакодневице, такође је важан елемент у грађи мокринских записа.
Сутрадан, Срђан В. Тешин је био гост Основне школе „Четврти краљевачки батаљон”, где је у оквиру читалачког маратона Батаљонци књигољупци, пред препуним амфитеатром, представио приче за децу и размажене родитеље Лука каже.
Обе књиге објавио је београдски Архипелаг а уреднички их потписује Гојко Божовић.
 
Aутор текста Ана Гвозденовић
Аутор фотографија Иван Спасојевић