Вести

У оквиру серијала „Водич кроз установе културе” у краљевачкој библиотеци представљен је Центар за промоцију науке Београд, јавна институција, основана 2010. године од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије са задатком да промовише науку и технологију. Центар своје програме и активности спроводи радећи са истраживачким и образовним институцијама у Србији и широм света, а блиско сарађује и са републичким министарствима, медијима и приватним сектором.

Као национална контакт тачка пројекта и мреже Scientix од 2017. године, Центар за промоцију науке, организује и серију радионица под називом „Научно образовање за одговорно друштво”. Циљ ових догађаја је представљање савремених СТЕ(А)М образовних пракси које обједињују различита научна знања и области и повезује их са реалним окружењем и изазовима.

О радионицама које води говорио је Добривоје Лале Ерић, руководилац сектора за међународну сарадњу и координатор неколико пројеката који за циљ имају промоцију науке и уметности и повезивање образовног система, истраживача и заједнице у којој раде.

Издавачку делатност Центра, која је у више наврата награђивана, представио је Иван Умељић, руководилац сектора за издаваштво и медијску продукцију, посебно се осврнувши на часопис „Елементи”.

НБ „Стефан Првовенчани” и Центар за промоцију науке Београд потписали су Меморандум о сарадњи.

Аутор текста Ивана Хренко

Аутор фотографија Ивана Спасојевић