Вести

Програмом „Од читања се расте до неба” у ком је учествовала Јасминка Петровић, у Библиотеци је отворена Дечја недеља. Програму су присуствовали предшколци и млађи основци.

Јасминка Петровић, књижевница за децу и младе, вишеструко је награђивана за свој рад. Ауторка је више од тридесет књига, од којих су неке у школској лектири. Према њеним романа „О дугмету и срећи” и „Лето када сам научила да летим” снимљени су играни филмови за децу.

Овогодишња тема Дечје недеље је „Шта детету треба да расте до неба”, тако да је Јасминка на почетку програма представила деци своју књигу „Од читања се расте”. Њена сјајна интеракција са публиком изазвала је одушевљење код деце. Постављала им је занимљива питања, а одговори су показали да су деца уживала у читању ове приче. Представила им је још два своја наслова, која су прилагођена узрасту присутне публике, а то су „Хоћу кући!” и „Баштованов сан”. Другари су веома пажљиво и заинтересовано слушали Јасминку која је читала делова из поменутих књига. У разговору са писцем показали су интересовање за даље откривање њених романа.

Аутор текста Ивана Ђикић

Аутор фотографија Иван Спасојевић