Вести

Позиву краљевачке библиотеке за учешће на литерарном конкурсу расписаном поводом Савиндана одазвао се велики број основаца из целе Србије. Бројност пристиглих радова показала је изузетну мотивисаност деце да негују и развијају свој литерарни дар, а награђени радови указали су на раскошан таленат појединих учесника конкурса. На адресу Библиотеке стигле су приче и песме на задате теме (Свети Сава у народном предању и Светосавска врлина у нама), ослоњене на врлину личности и племенитост дела народног учитеља и просветитеља. Сагласно пропозицијама конкурса изабрани су најбољи радови у две категорије: млађи основношколци (деца од првог до четвртог разреда) и старији основношколци  (од петог до осмог разреда). Поред појединачних, додељена је и једна групна награда. Одлуку о награђеним радовима донео је жири у саставу: Гордана Тимотијевић, писац за децу (председник жирија), Ивана Хренко, професор српског језика и књижевности, и Ивана Ђикић, професор разредне наставе.

 

Награђени у категорији Млађи основношколци

Прва награда: Стефан Смиљанић, 2. разред ОШ IV краљевачки батаљон Краљево(ментор Драгана Бошњаковић)

Друга награда: Огњен Прибојац, 1.разред ОШ Доситеј Обрадовић Врба (ментор Зорица Љешевић)

Трећа награда: Наталија Јовић, 3. разред ОШ Чибуковачки партизани Краљево (ментор Драгица Станковић) и Наталија Марковић, 3.разред ОШ Чибуковачки партизани Краљево (ментор Драгица Станковић).

 

Награђени у категорији Старији основношколци

Прва награда: Вера Вучићевић, 8.разред ОШ Никола Тесла Београд (ментор Александра Дракулић)

Друга награда: Алекса Мазур, 7.разред ОШ 20. октобар Врбас (ментор Јелена Ђурђевац)

Трећа награда: Дуња Дабижљевић, 5.разред ОШ Вук Караџић Краљево (ментор Сандра Рудњанин) и Сергеј Јовић, 7.разред ОШ Стефан Немања Ниш (ментор Сања Милошевић).

 

Групна  награда

Литерарна секција ОШ Никола Тесла Београд, (водитељ секције Александра Дракулић)

Честитамо награђеној деци на оствареном успеху!

Аутор текста Ивана Ђикић