Некатегоризовано

Народна библиотека „Стефан Првовенчани” Краљево у петак, 3. марта 2023. године у 13 часова организује представљање књига „Сољење речи” Милоша Милишића и „Шта ћу сутра” Мирољуба Дугалића. Учествују: Милош Милишић, Мирољуб Дугалић, Дејан Алексић, Зоран Николић, Вукман Ракочевић и Биљана Константиновић.

Милош Милишић (1958 – ) рођен је и живи у Краљеву. Објавио је књиге песма: „Восак, поморанџе”, „Јуда у Србији”, „Црни петак”, „Огњена река Михаила Астрапе”, „Украдена ватра”, „Наследна болест”, „Спокој краја” и „Зајмљени дани”. Пише и књиге за децу: „Распоред удварања” и „Крај пруге кућа од дуге”. Приредио је књиге „Анђео са Грдичке косе”, „Место печата” (са Дејаном Алексићем и Живорадом Недељковићем) и монографију „Наше место”. Добитник је највиших градских признања из области културе, међу којима су Новембарска награда Културно-просветне заједнице и Октобарска награда Града Краљева. Један је од оснивача краљевачког Књижевног клуба и Жичког духовног сабор Преображење.

„Сољење речи” је збирка песама за одрасле објављена крајем 2022. године са издавачким знаком краљевачке библиотеке као 168. књига у оквиру Повељине Библиотеке Поезија, данас.

Мирољуб Дугалић (1955 – ) рођен је у Бреснику код Краљева, живи и ради у Краљеву. Дипломирао је на Факултету политичких наука у Београду и новинарску каријеру започео у листу Фабрике вагона „Наша фабрика”, а наставио је у „Ибарским новостима”  и дневном листу „Политика”, чији је дописник из Краљева. Сарађује и са више других дневних листова и недељника. Добитник је бројних признања међу којима је награда „Ђоко Вјештица”, коју додељује Удружење новинара Србије, а од града Краљева добио је Октобарску награду и Признање заслужног грађанина.

„Шта ћу сутра” је књига у којој су сабрани новински записи о Краљеву, људима и догађајима, објављени у „Политици” у протекле три деценије. Објављена је 2022. године  као 25. књига Библиотеке Словар у оквиру издавачке продукције Књижевног клуба Краљево.