Вести

У организацији Друштва за српски језик и књижевност Краљево, у Библиотеци је одржано такмичење „Поетска плетисанка”, којим су Друштво и Библиотека узели учешће у манифестацији „Март, месец српског језика”. Ученици основних и средњих школа са подручја Краљева и Врњачке Бање били су у прилици да испоље своју креативност и инвентивност сачињавајући нове песме од одабраних добро познатих песама великана српског песништва. У овом несвакидашњем поетском надметању своју маштовитост показали су и наставници који су током припрема за такмичење имали менторску улогу у раду са децом.

У категорији основних школа најкреативнији и најнадахнутији били су ученици ОШ „Браћа Вилотијевић” Краљево који су освојили прво место. Друго место заузели су ученици ОШ „Милун Ивановић” Ушће, а треће ученици ОШ „Стефан Немања” Студеница.

У категорији средњих школа, првом наградом су награђени ученици Гимназије из Краљева, а другом ученици Угоститељско-туристичке школе из Врњачке Бање.

У категорији наставника, посебно домишљати и инспирисани били су наставници краљевачке Гимназије који су заузели прво место. Друго место припало је наставницима ОШ „Попински борци” Врњачка Бања, а треће наставницима ОШ „Милун Ивановић” Ушће и ОШ „Стефан Немања” Студеница.

Ова оригинална такмичарска форма оставила је снажан утисак на учеснике и подстакла их да се смело упусте у процес кративног мишљења и писања, са крајњим циљем неговања и популарисања поезије као најсавршеније форме књижевног израза.

Аутор текста Данка Спасојевић

Аутор фотографија Иван Спасојевић