Вести

У оквиру програмског серијала „Краљевчани“, у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ Краљево приређено је представљање књиге „Капитен“ аутора Драгана Соколова. Ово је белешка о успешној каријери нашег Краљевчанина, кошаркаша Николе Лепојевића. Књига је уједно и сведочанство о пријатељству аутора књиге и главног јунака приче.

Програм смо започели видео снимком који је припремио аутор уз образложење фотографија и музике поменутог записа. Затим је аутор причао о моменту упознавања са Николом, до мотивације да напише књигу баш о њему.

Никола је говорио о свом почетку каријере који се односио на КК „Слогу“. О том делу каријере говорили су и његови тадашњи тренери Живорад Жикица Јаћовић и Драган Костић. Присутни су могли да виде и део снимака утакмице против КК „Будућности“, која је била и утакмица великог почетка његове јако успешне каријере. Разговарали смо о животу у Русији, о његовим успесима и свим наградама које је освојио. Све поменуто је детаљно описано у књизи.

Драган Соколов је нагласио да је књигу посветио свој нашој деци уз реченицу „Нека сва наша деца буду бољи, успешнији и срећнији људи од нас“, којом је и завршио своју белешку о Николи.

Сав новац од продатих примерака у нашој Библиотеци након програма, Драган и Никола одлучили су да поклоне СОС Дечјем селу у Краљеву.

Аутор текста Ивана Ђикић

Аутор фотографија Иван Спасојевић