Вести

У петак 9.јуна 2023.године у просторијама Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ приређена је свечана додела награда за победнике   квиза „Краљево бира знање“. Победници квиза у категорији средњих школа ученице Гимназије Марија Миликић, Оливера Раденковић и Ивона Коњокрад, као и победници квиза у категорији основних школа Димитрије Мајсторовић, Вељко Анђелковић и Андрија Пантовић из О.Ш. “ IV краљевачки батаљон „награђени су тродневним путовањем на релацији Краљево – Темишвар, Сегедин, Палић, Нови Сад, манастир Ковиљ, Краљево, које ће бити реализовано у периоду од 30.јуна до 2.јула 2023.године.
Другопласиране екипе из Гимназије у саставу Милица Виторовић,  Наталија Јанић и Лазар Гвозденовић  као и ученици ОШ „Вук Караџић“ у саставу Јанко Јанковић, Петар Лазаревић и Стефан Илић, награђени су ваучером у вредности од 3000 данара за куповину у продавници „Фантазија“. Трећепласиране екипе из Гимназије у саставу Анђела Динић, Никола Обрадовић  и Михаило Срећковић,  као и ученици ОШ „IV краљевачки батаљон“  у саставу Софија Стојанов, Елена Миловановић и Андрија Стефановић награђени су ваучером у вредности од 2000 динара за куповину у продавници “ Фантазија „.
Председник Друштва историчара „Рашког округа “ посебно се захвалио донаторима Радовану Радовићу, Предрагу Воштинићу, Дејану Антонијевићу, Драгану Максимовићу,  Драгану Беочанину, Миладину Миловановићу, „Марић – центру“, ЈКП. Путеви, D&M international  -Прогорелица, „036 -Метали“,  „Пантелић – концентрати“, Пекари „S “ на великој помоћи у реализацији награда.
Велике заслуге у организацији квиза и у припреми ученика имали су Александар Димитријевић, Анђелка Драгојловић, Олга Антонијевић и Александар Мировић  који су добили признања Друштва историчара.