Вести

У оквиру Дечје недеље у Библиотеци је приђен концерт за децу „Музичка азбука” који је организован у сарадњи са Музичко-едукативном радионицом „Увертира”из Краљева. Радионица постоји већ осам година и функционише по принципу музичке едукације деце и младих без обзира на музичко предзнање.

Циљ програма је упознавање деце са одређеном врстом инструмената и са неким основим музичким елементима, који наши другари из „Увертире” свакодневно користе кроз игру, песму и певање. На концерту су полазици радионице са својом директорком Радмилом Мурганић окупљеној публици представили сегмент рада који је намењен деци предшколског и нижег основношколског узраста. Најпре су нам најмлађи другари представили своје музичке вештине, а затим су мало старији полазници радионице појединачно свирали и певали. Ток програма се одвијао на нивоу вокалне и вокално-инструменталне наставе.

Идеја концерта је била да се деци пружи квалитетна музика у њиховом одрастању, као и прилика да слушају своје талентоване вршњаке.

Аутор текста Ивана Ђикић

Аутор фотографија Андреј Анђић