Некатегоризовано

Петак, 27. октобар 2023. године, 13 часова

Представљање Повеље на 66. Међународном београдском сајму књига

Библиотека Поезија данас

 

У петак, 27. октобра 2023. године, у 13 часова, у организацији Народне библиотеке „Стефан Првовенчани” Краљево,у оквиру 66. Међународног београдског сајма књига, у Сали „Васко Попа”  у Хали 1А Београдског сајма, биће приређено представљање Повељине Библиотеке Поезија данас, која је усмерена на објављивање савремене српске поезије.

У програму учествују Дејан Алексић, главни и одговорни уредник Повеље, Живорад Недељковић, уредник за поезију, као и Повељини аутори Радослав Миленковић, Ранко Рисојевић, Милан Јовановић, Огњен Петровић и Слађан Милошевић.

 

Петак, 27. октобар 2023. године, 14 часова

Представљање Повеље на 66. Међународном београдском сајму књига

Библиотеке Посед поетике и Поезија настаје

 

У петак, 27. октобра 2023. године, у 14 часова, у организацији Народне библиотеке „Стефан Првовенчани” Краљево, у оквиру 66. Међународног београдског сајма књига, у Сали „Васко Попа” у Хали 1А Београдског сајма, биће приређено представљање Повељиних Библиотека Посед поетике и Поезија настаје.

У програму учествују мр Ана Гвозденовић, уредница за есеј и критику у Повељи, као и др Драган Хамовић, Софија Матић и Гојко Божовић, аутори чије су књиге објављене у оквиру поменутих едиција.

 

Субота, 28. октобар 2023. године, 13 часова

Представљање Повељиних Посебних издања на 66. Међународном београдском сајму књига

Мемоари Гаје Швабића

Аџића кућа: споменик културе, књижевности и уметности

 

У суботу, 28. октобра 2023. године, у 13 часова, у организацији Народне библиотеке „Стефан Првовенчани” Краљево, у оквиру 66. Међународног београдског сајма књига, у Сали „Васко Попа” у Хали 1А Београдског сајма, биће приређено представљање публикација које су ове године објављене у оквиру Повељине Библиотеке Посебна издања. Реч је о књизи Мемоари Гаје Швабића др Драгољуба Даниловића и каталогу изложбе Аџића кућа: споменик културе, књижевности и уметности, чији су аутори Ивана Хренко, мр Катарина Грујовић Брковић и  мр Ана Гвозденовић.

У програму учествују др Драгољуб Даниловић, мр Катарина Грујовић Брковић, мр Ана Гвозденовић и Ивана Хренко.