ВестиПрограми у Библиотеци

Поводом Дана библиотекара, у петак 12. децембра НБ Стефан Првовенчани, наградила је највредније читаоце, сараднике и најбољу Библиотеку у Рашком округу у 2008. години.
Управница Библиотеке, Драгана Типсаревић, поздрављајући колеге и бројне госте, подсетила  је на историјат бибилотека, и истакла данашњу  улогу и значај библиотеке у савременом свету.

Као најстарији члан са Позајмног одељења награђена је Вера Новчић која има 83 године, а као најредовнији читалац Весна Суботић. Најмлађи корисник је Јован Тимотијевић, рођен 2006. године, а најактивнији члан Дечјег одељења Александар Јованов. Са Одељења периодике награђен је Милан Говедарица а са Завичајног Александар Крстић, који већ годинама сарађује са овим одељењем. Студент књижевности и апсолвент теологије Зорица Станић, награђена је испред Научног одељења.

Признање је одато и Библиотеци краљевачке Гимназије, која се истакла набавном  политиком.

Награђени су и водитељи едукативне радионице Мала школа здравља ,  др Драгана Милићевић и Снежана Апостоловић.

У уметничком програму наступили  су: Андреа Ћирић полазник Књижевне радионице која је прочитала песму Рецепт за добру библиотеку, балерине из Балетског студија Арт – Денис Касаткин  и писци за децу Игор Коларов и Бранко Стевановић.

12. децембар 2008.

Уметнички програм поводом Дана библиотекара