ВестиПрограми у БиблиотециИзазови европских интеграција

У Читаоници Дечјег одељења Народне библиотеке Стефан Првовенчани представљена су издања београдског Службеног гласника, најуспешнијег српског издавача минуле две године. Бројној публици обратили су се др Тања Мишчевић, уредница библиотеке Европска унија и мр Никола Јовановић, уредник стручног часописа Изазови европских интеграција. Краљевчани су гостима поставили низ питања која се тиче европских удруживања и начина уласка у ЕУ.
– Морамо непрестано учити да бисмо разумели време у коме живимо и да бисмо пронашли пут и начин за бољи живот. Ако он воде преко ЕУ – зашто да не…Веома је мало литературе из ове области. Због тога смо и покренули ова издања, а разговарали смо с колегама из Загреба и Подгорице, па је сасвим извесна да ова едиција постане регионална – рекла је др Тања Мишчевић.

Мр Никола Јовановић је истакао да је циљна група часописа Изазови европских интеграција „ централна и локална администација, академска заједница, правосуђе, привредне асоцијације…али и сви заинтересовани грађани који желе да се издигну изнад новинских наслова и политичких фраза…“

12.фебруар 2009.