ВестиПовеља

Престижна књижевна награда Меша Селимовић за 2010. годину, коју на основу гласања педесет двоје српских критичара и уредника додељују Компанија Новости и Удружење издавача и књижара Србије, припала је Живораду Недељковићу, главном и одговорном уреднику издавачке делатности Народне библиотеке Стефан Првовенчани из Краљева, за песничку књигу Овај свет, у издању београдског Архипелага. Награда, која се састоји од рељефа са ликом Меше Селимовића, рад академског вајара Мирослава Д. Савића, повеље и новчаног износа, Недељковићу ће бити уручена у марту ове године, у Београду.
Живорад Недељковић рођен је 1959. у Краљеву. Објавио је књиге песама: Погрешна прогноза, Мајка, Тачни стихови, Тутин и још педесет песама, Језик увелико, Тачни стихови, Сушти послови, Негде близу и Други неко. Добитник је Змајеве награде, награда Бранко Миљковић, Ђура Јакшић, Млади Дис,Златна струна Смедеревске песничке јесени и других. Песме су му превођене на енглески и пољски језик.
Десетак година уређивао је едицију Поезија, данас, а од прошле године обавља дужност главног и одговорног уредника часописа Повеља и издавачке делатности краљевачке библиотеке. Члан је Управе Српског књижевног друштва.
16. фебруар 2010.