ВестиПрограми у Библиотеци

               Поводом 23. априла Светског дана књиге, краљевачка библиотека ће тог дана омогућити својим суграђанима да добију чланске карте за свега 100 динара. Ова повољност односи се и на пунолетне Краљевчане и на ђаке.

               На Светски дан књиге биће представљена нова услуга краљевачких библиотекара Узми и обавезно заборави. Краљевчани ће, најпре у библиотечком холу, а потом и на другим местима у граду, моћи, без обавезе да је врате, да узму одређене књиге, а савет библиотекара је да, након читања, књигу оставе на неком јавном месту у граду како би је други лако пронашли и тако наставили ланац читања.

               Поводом Светског дана књиге, познати Краљевачни ће на Позајмном и Дечјем одељењу, од 11 до 12 часова, препоручивати књиге за читање.

              Библиотекари ће, као и сваке године 23. априла, посетити краљевачко породилиште и уручити поклон мајци прворођеног детета, а штићеницима Геронтолошког центра у Матарушкој Бањи књиге и периодичну штампу.

              Песник Живорад Недељковић дружиће се са ученицима краљевачке Гимназије, а на нашем Дечјем одељењу биће одржано више програма, у којима ће учествовати краљевачки основци.

14. април 2010.