ВестиПрограми у Библиотеци

Велики број поклоника педагошке мисли окупио се синоћ у читаоници на трећем спрату краљевачке библиотеке да присуствује представљању књиге Јована Миодраговића Народна педагогија у Срба или како наш народ подиже децу. Ова књига први пут објављена је далеке 1914. године, а наново је штампана захваљујући издавачкој делатности Радио телевизије Србије.

O Миодраговићевом педагошком делу исцрпно и надахнуто говорио је, најпре, др Велизар Недовић, универзитетски професор у пензији, истакавши да је реч о једном од најцењенијих „учитељских практичара“ из 20. века, родоначелнику нове етнолошке дисциплине – етнологија детета. Миодраговић је, рекао је професор Недовић, за живота објавио преко 300 радова, а за своја истраживања ангажовао је велики број својих савременика.

Никола Мирков, директор Радио телевизије Србије, поносан је на ову педагошко-филозофску библиотеку издавачке делатности Јавног сервиса која ће, како је наговестио, и даље бити обогаћивана делима наших „заборављених“ стручњака из ове области.

16. април 2010.