ВестиПрограми у Библиотеци

У препуној Читаоници Дечјег одељења одржана је промоција пет књига др Слободана Сворцана, једног од најугледнијих професора Правног факултета у Крагујевцу.

Из импозантног библиографског опуса професора Сворцана, промовисане су најновије књиге- два коментара закона ( о основама својинско-правних односа и наслеђивању), две монографије(Наследна права брачног и ванбрачног партнера и Предмет уговора) и шесто издање уџбеника Наследно право.Све књиге су издања Правног факултета у Крагујевцу.

Изузетно надахнуто и аналитички, о аутору и значају ових књига за правну науку и праксу говорила је др Гордана Станковић, редовни професор Правног факултета у Нишу у пензији.О људској димензији професора и дугогодишњег судије Општинског суда у Краљеву, о његовом ретком прегалађштву, говорио је др Миливоје Симић, редовни професор Факултета за физичку културу у пензији.

Многи од присутних адвоката и судија, имали су потребу да искажу похвале професору Сворцану, пре свега за његове коментаре закона који представљају огромну олакшицу у правној пракси.

21. април 2010.