ВестиПрограми у Библиотеци

Породица је у данашње време суочена са разним тешкоћама и проблемима. Чланови породице све мање времена проводе заједно, комуникација међу супружницима је сведена на минимум, а родитељи имају веома мало времена како би се квалитетно посветили васпитању и образовању деце.

Инспирисани овим проблемом данашњице, у четвртак 16. јуна, на Дечјем одељењу смо организовали предавање Криза савремене породице, у оквиру едукативног серијала Изазови родитељства. О најчешћим узроцима, као и о алтернативним решењима како пренебрегнути проблеме који стварају кризу у породици, говорио је др Влајко Пановић, специјалиста медицинске психологије. 

Многобројни посетиоци активно су учествовали у програму, постављајући интересантна питања, а на питање у којој мери породице успевају да преброде кризу, има ли наде за савремену породицу, доктор је одговорио:

– Има наде, ако избацимо телевизоре и компјутере, ако вратимо заједничке оброке, ако викенде проводимо заједно, изван куће, кад год је то могуће и ако негујемо спремност да чујемо шта други мисле.

 

20. јун 2011.