ВестиПрограми у Библиотеци

Народна библиотека  „Стефан Првовенчани“ је у сарадњи са средњим школама из Краљева започела серијал  „Велики и заборављени умови Србије“. Основна је намера да се на овакав начин средњошколци, тинејџери укључе у библиотечке програме не само као  посетиоци, већ и као њихови креатори и учесници. Осим тога, овим серијалом млади људи имају прилику да сазнају нешто више о српским великанима, од којих су неки и заборављени, а деловали су у разним областима људскога знања.

У серијалу „Велики и заборављени умови Србије“, најпре је представљен Милутин Миланковић, светски признат  научник, геофизичар, астроном, грађевински инжињер. Овом приликом, ученици краљевачке Гимназије су својим вршњацима и професорима мултимедијално представили једног од највећих умова Србије, прилазећи му притом , с више аспеката. Посетиоци су, дакле, могли да чују осим Миланковићеве биографије и нешто више о његовим теоријама и чувеном календару.
У програму  о Милутину Миланковићу, првом  у серијалу о великим и заборављеним умовима Србије учествовали су гимназијалци:  Вања Вукадиновић,  Бојан Драгићевић, Никола Вуловић и Димитрије Миладиновић.

8. мај 2012.