Вести

Јуче је, поводом Светског дана књиге, Хипо Алпе-Адриа банка а.д. Београд уручила краљевачкој библиотеци донацију од 5.000 евра, намењену куповину књига. Како је приликом уручивања донације рекла Милица Стојиљковић, представник за корпоративне комуникације, ова банка покренула је пројекат “Хипо библиотеке“, па ће током године сличне донације бити додељене библиотекама у Крушевцу, Ужицу и Горњем Милановцу.

– Желимо да дамо допринос развоју библиотекарства и културе у Србији. Пројекат “Хипо библиотеке“ реализоваћему у четири града, а одлучили смо се за оне библиотеке које у Србији предњаче. Изражавам своје лично задовољство што смо кренули баш одавде, из краљевачке библиотеке – рекла је Милица Стојиљковић.

Захваливши се Хипо банци, Драгана Типсаревић, директорица краљевачке библиотеке, истакла је да ће овим новцем бити купљено око 800 нових књига.

– На овај начин Хипо Алпе-Адриа банка показује се као веома друштвено одговорна. Ако знамо да је пет посто становништа у Србији неписмено, онда је свако улагање у књиге за велико поштовање – рекла је Типсаревићева.

24. април 2013.