ВестиПовеља

Нови број нашег часописа “Повеља“ отварају песнички и прозни радови Радмиле Лазић, Зорана Јеремића, Славка Стаменића, Петра Матовића, Врсана Лештарића, Мире Поповић, Милана Мицића и Милоша Јоцића. Следи рубрика “Премошћење“ у којој се налази преведена поезија и проза Итала Звева, Љубомира Левчева, Ени Пру, Александра Радашкјевича и Јасмине Резе. Њихове радове превели су Никола Поповић, Бранко Ристић, Ален Бешић, Злата Коцић и Ђорђе Кривокапић.

“Песников избор“ поверен је Зорану Ђерићу, док у “Приступима“ о новим књигама Драгана Бошковића, Бојане Стојановић Пантовић и Данила Лучића пишу Александар Б. Лаковић, Соња Ковљанић и Бојан Васић. У “Понирањима“ Оља Васиљева анализира песму Бранка Миљковића “Море пре него усним“, док у “Подручју“ Марко Недић пише о “трајном и ефемерном у филозофији и књижевности“, а Предраг Црнковић о “жанру као спиновању на Истоку и Западу“.

У рубрици “Пресек“ Милета Аћимовић Ивков пише о српској романескној продукцију у 2013. години, а Драган Бабић о продукцији кратке приче минулог лета.

У Рубрици “Поводом“ Мирослав Максимовић пише о поезији Стевана Раичковића (“Кад стихови више нису довољни“), “Позитив“ је написао Горан Гоцић, а завршни “Појмовник“ сачинила је Ана Ристовић.

9. јун 2014.