Библиотекари препоручују

„Могло би се рећи да се пацијент не сећа ничега што је заборавио или потиснуо, али да дела у складу с тим. Репродукује то, не као сећање, већ као чин, не знајући да се понавља“.

Сећање, понављање и превазилажење, Сигмунд Фројд

Ово је први психолошки трилер објављен под именом Џ. П. Делејни, што је псеудоним писца који је претходно писао бестселере под именом Тони Стронг. Објављен је у више од тридесет пет земаља. Рон Хауард, режисер награђен Оскаром, потписује филмску адаптацију овог романа.

Тони Стронг рођен је 1962. године у Уганди. Студирао је енглеску књижевност на универзитету Оксфорд. Живи и ради, наизменично, у Лондону и енглеском округу Оксфордшир.

После низа несрећних околности и трагедије која јој се догодила, Џејн добија прилику да живи у кући из снова.

Живот у њој условљен је строгим правилима којих Џејн мора да се придржава. Испоставиће се да је претходна станарка Ема у кући умрла под неразјашњеним околностима. Истраживање Емине смрти довешће главну јунакињу до узнемирујућих сазнања…

Убрзо ће имати утисак да је неко прогони и да није сама у кући. У овом психолошком трилеру, ишчекивање, страх и напетост, као главна обележја овог жанра, бивају све већи како се радња ближи свом крају.

„Серијске убице, као и сви зависници, раде на основу сценарија. Понављају се до нивоа опседнутости“.

Серијске убице, Роберт Д. Кепел и Вилијам Џ. Бернс

Препоруку написала Маријана Јакшић