Библиотекари препоручују

„Ањин свет” је прича о неустрашивости и упорности једне девојчице и њеним суочавањем са проблемима и предрасудама које јој је живот задао.

Ања не може да говори и не чује. Споразумева се путем знаковног језика. Са родитељима се сели у други град, да би јој била ближа школа за глувонеме особе. Њен оптимизам, као и подршка родитеља, баке и пса, помоћи ће јој у проналажењу пријатеља, у новом граду и у новој средини. Одлучност и истрајност коју носи у себи помоћи ће јој да савлада сваку препреку и да се снађе у новонасталим ситуацијама, које на први поглед изгледају неизводљиво. Ово је дивна прича о предивној  девојчици пуној животне радости.

„Ањин свет” нас учи да прихватимо себе онаквим какви јесмо и да својом унутрашњом снагом превазилазимо ограничења са којима се свакодневно сусрећемо. Прича о вршњакињи ће подстаћи децу да имају више саосећања и разумевања у односу са глувонемим особама. У томе ће им помоћи и то што се крају сваког поглавља налазе одштампана слова знаковне азбуке.

Аутор овог романа је Лела Стојановић. Рођена је у Нишкој Бањи, где и живи. Члан је Удружења драмских писаца Србије и Удружења књижевника Србије. Објавила је књиге песама, као и романе за децу. Њени романи, међу којима је и „Ањин свет”, налазе се на Дечјем одељењу Народне библиотеке „Стефан Првовенчани” Краљево.

Препоруку написала Ивана Ђикић