Библиотекари препоручују

„Хоћу кући!” је авантуристичка прича о дечаку Николи који је кренуо пут свемира у потрагу за новим родитељима. Прича садржи десет занимљивих поглавља. Пошто су његови родитељи били јако строги и стално су му нешто наређивали, био је одлучан да их промени. Помоћ је потражио на некој другој планети.

„Моји родитељи су грозни! Сви имају боље родитеље од мене! Каква неправда! Крајње је време да их променим! ”

На свом путовању срео се са различитим људима, децом, необичним бићима, животињама… Друштво му је правила његова плишана играчка Монструм. На новој планети је био збуњен и неодлучан. Није био свестан шта га је све снашло. Осећања су му била помешана, од осећаја задовољства до туге и забринутости.

„Наљутио сам се на вас и пожелео сам нове родитеље. Међутим, када сам их нашао схватио сам да нису ништа посебно. Ви сте моји нај-најбољи родитељи!”

Некада је потребно да доживимо различита искуства да бисмо схватили колико нас наши родитељи воле, а и ми њих. Зато што пре крените са Николом у његову авантуру и сазнајте кога је он то све упознао и са којим препрекама се све сусрео док је хтео да замени маму и тату. Да ли је све ово био сан, или ипак не?! Пожурите у проналажењу одговора.

„Хоћу кући!” је књига намењена деци која су тек упловила у свет читања и налази се на Дечјем одељењу, у „Кутку за клинке и клинцезе”. Уз крупна слова и обиље илустрација, ова књига ће деци бити јако забавна и охрабрујућа за самостално читање.

Јасминка Петровић је рођена у Београду 1960. године. Студирала је шпански језик и књижевност. Добитиница је многобројних угледних књижевних награда. На основу њених драмских текстова и романа играју се представе и снимљени су играни филмови за децу. Њени наслови се налазе на полицама нашег Дечјег одељења.

Препоруку написала Ивана Ђикић